Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2008

Παρακαλείται ο κος με το no 44 να προσελθει για να παραλάβει την προεδρία του!


"Ο Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα (Barack Hussein Obama[1]) είναι Αφροαμερικανός πολιτικός, ο πρώτος Αφροαμερικανός Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Εξελέγη Πρόεδρος στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου 2008 και θα αναλάβει καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2009.

Γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1961 από Κενυάτη πατέρα και λευκή Αμερικανίδα μητέρα. Τα περισσότερα χρόνια της παιδικής του ηλικίας τα πέρασε στη Χονολουλού, ενώ από τα 6του ως και τα 10 του χρόνια έζησε στην Τζακάρτα με τη μητέρα του και τον Ινδονήσιο πατριό του. Απόφοιτος του Κολεγίου της Κολούμπια και της Νομικής Σχολής του Χάρβαρντ, ο Ομπάμα εργάστηκε μεταξύ άλλων ως λέκτορας πανεπιστημίου και δικηγόρος αρμόδιος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παντρεύτηκε το 1992 και έχει 2 κόρες. Είναι συγγραφέας δύο ευπώλητων βιβλίων. Το ένα από αυτά είναι απομνημονεύματα της παιδικής του ηλικίας και τιτλοφορείται Dreams from My Father και το άλλο λέγεται The Audacity of Hope, στο οποίο παραθέτει την προσωπική του άποψη για την αμερικανική πολιτική σκηνή[2]."

πηγή : "βικιπαίδεια"

Άντε λοιπόν,να δούμε τί θα κάνει και αυτός.Αλλά δεν περιμένω και πολλά.
Άλλωστε,πολιτικός είναι..

Πάντως ακόμα να καταλάβω πώς τα Αμερικανάκια ψήφισαν κάποιον
όχι ξανθό-όχι γαλανομάτη και όχι τόσο εκνευριστικά φανερά ηλίθιο
για πρόεδρό τους.Άσε αυτό το 2ο όνομα.Χουσεϊν.Και η τρομοκρατία?
Νόμιζα πως όλους όσους δεν είχαν την τύχη να τους λένε Τζόν-Μπέν
ή Τζόρτζ ήταν τρομοκράτες.Όλοι τους.

Βρε,βρε πως αλλάζουν τα πράγματα......

3 σχόλια:

ΠΑΥΛΟΣ είπε...

Κράτα μικρό καλάθι, τουλάχιστον έτσι δείχνει η ιστορία.

*Νινέτα* είπε...

Είπαμε.Πολιτικός είναι.

Καλημέρα :)

Christina Amana είπε...

Afou stamathse h 8xronh vlakeia tou bush, kati kalytero 8a ginei! Kai an einai opws fainontai ta pragmata, pistevw oti aftos mporei na kanei kati!