Τρίτη 13 Μαΐου 2008

Kαλές δουλειές παιδί μου..

Στη δουλειά έχω δει πολλά είδη ανθρώπων..
Οι ''Τουπέ'': Μπαίνουν με αέρα,ανακατεύουν τα πάντα,αφήνουν τα παιδάκια τους ανεξέλεγκτα και άμα σπάσουμε και κάτι ''Ε,δεν τρέχει και τίποτα βρε αδερφέ''.
Την ώρα που είναι να κλείσουμε την παραγγελία απαιτούν καλύτερη τιμή και αφήνουν προκαταβολή που προκύπτει από τον τύπο: συνολικό ποσό/100(πχ για παραγγελία 250 ευρώ ''Πάρε και 25 ευρώ να κάνεις τη δουλειά σου) ή αν δεν κλείσουν την παραγγελία φεύγουν χωρίς να πουν αντίο.

Οι ''Μια ματιά να ρίξω'':Μπαίνουν διστακτικά(συχνα κοιτάζουν αρκετή ώρα από τη τζαμαρία),αγγίζουν προσεκτικά τα έπιπλα,σου λένε να μη σηκωθείς από το γραφείο σου και οτι ''Μια ματιά ήρθα να ρίξω απλά''.
Συνήθως έρχονται ξανά και κλείνουν παραγγελία τόσο αργά ωστε να μή θυμάσαι τί ακριβώς κοιτούσαν αλλά τόσο σύντομα ωστε να θυμούνται και οι ίδιοιτη θέση των επίπλων στο μαγαζί.Πάντα λένε αντίο όταν φεύγουν αλλά με γυρισμένη πλάτη.

Οι ''Ειμαι εδώ για να σου σκοτίσω τα α@#$δια'': Μπαίνουν στο μαγαζί με ξυνισμένη μούρη,την ώρα που τους εξυπηρετείς θυμουνται να πάρουν τηλέφωνο αλλά σε θέλουν δίπλα τους(προφανώς για να σε ρωτάνε τιμές και να ακούει ο συνομιλητής τους).Πάντα αυτοίλένε οτι ''Αυτό το είδα και σε άλλο μαγαζί πολύ πιο φθηνό''
Αν κλείσουν παραγγελία θα περάσουν ξανά μετά από 15 ημέρες για να παραπονεθούν και ''να τους κάνει δώρο το μαγαζί αυτό το πουφ γιατί πολλά παράπονα έχω''
Φυσικά δεν χαιρετάνε όταν φεύγουν από το μαγαζί και όταν τηλεφωνούν για παράπονα κλείνουν το τηλέφωνο πριν προλάβεις να τους πείς εσύ ''Χαίρετε''.

Υπάρχουν τέλος και αυτοί που δεν σκοπεύουν να αγοράσουν γιατί δεν έχουν την οικονομική άνεση.Μπαίνουν στο μαγαζί,σου πιάνουν την κουβέντα,είναι γενικά γαμάτοι τύποι.Κάνουν τσιγαράκι,θαυμάζουν τα έπιπλα,σου λένε για το σπίτι τους,τα παιδιά τους,πόσο ωραίο είναι το μαγαζί..
Όταν φεύγουν σε πιάνουν απ'τον ώμο,σου λένε ''Ευχαριστώ πολύ'' κοιτώντας σε στα μάτια.Σου σφίγγουν το χέρι,λένε ξανά ευχαριστώ και φεύγουν.
Και πριν προλάβεις να γυρίσεις την πλάτη σου,μπαίνουν ξανά στο μαγαζί και ρωτάνε ''Παντρεμένη είσαι;''.Απαντάς ''όχι''.''Τότε παιδί μου με μια καλή τύχη..Και Καλές Δουλειές...''

2 σχόλια:

Psipsinel είπε...

kanonikoi den iparxoun?hehehe

*Νινέτα* είπε...

@psipsinel οι φυσιολογικοί πελάτες είναι ιδιαίτερα σπάνιο είδος!!!!!!!!!! ;))))))))